Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Živi križev pot

Objava: 11. 04. 2015 / 22:00
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 14.04.2015 / 12:47
Živi križev pot

Živi križev pot

Po zamisli in režiji Janka Horvata, predsednika Turističnega društva Cven, so v nedeljo, 22. marca, ob sodelovanju članov cvenskih »čehov in diklin« uprizorili prvi živi križev pot.


Po zamisli in režiji Janka Horvata, predsednika Turističnega društva Cven, so v nedeljo, 22. marca, ob sodelovanju članov cvenskih »čehov in diklin« uprizorili prvi živi križev pot po krajevni skupnosti Cven. Upodobili so Jezusovo trpljenje od trenutka, ko ga je Poncij Pilat obsodil na smrt, do trenutka, ko ga mrtvega položijo v grob. Uvod je bil pri vaški kapeli na Cvenu, kjer sta zbrane nagovorila župnik Andrej Zrim in predsednik društva Janko Horvat. Na desetkilometrskem križevem potu so se ustavljali pri vaških znamenjih. Pot so nadaljevali do Spodnjega in Zgornjega Krapja, sklenili so ga na Cvenu.

Premišljevanja sta brala Petra Slavinec in Alen Trstenjak. Jezusa je predstavljal Tadej Stanjko, Pilata Milan Košnik, Heroda Jure Premuš, Marijo Urška Sovič, Veroniko Mira Žibrat, Simona iz Cirene Tilen Stanjko, jeruzalemske žene Marica Košnik, Marina Lihtenvalne...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh