Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Hočem!

Objava: 02. 05. 2015 / 22:00
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 28.04.2015 / 13:43

Hočem!

Stojim v vrsti pred blagajno, za mano pa očka z majhnim otrokom. »Hočem!« vzklikne mali in s prstkom pokaže na polico s sladkarijami. »Danes ne,« pomirjujoče reče očka.

    Stojim v vrsti pred blagajno, za mano pa očka z majhnim otrokom. »Hočem!« vzklikne mali in s prstkom pokaže na polico s sladkarijami. »Danes ne,« pomirjujoče reče očka, a mali ne odneha. »Hočem, hočem, hočeeeeem!« Neutrudno vztraja še nekaj časa, a kmalu spozna, da je njegov trud zaman. Jaz vzamem nakupljeno in odhitim naprej, besedica »hočem« pa me spremlja še kar nekaj časa.

    Kolikokrat smo mi podobni temu majhnemu fantku!? Morda ne čisto dobesedno, a vendarle. Kolikokrat »hočemo« nekaj, česar morda sploh ne potrebujemo? Hočemo sanjsko službo, pa se pritožujemo nad dolgočasnimi predavanji. Hočemo popolne prijatelje, ki bodo vedno imeli čas za nas, čeprav se največkrat zgodi, da smo mi tisti, ki nimamo časa zanje. Hočemo početi kaj koristnega in ustvarjalnega, pa obsedimo pred televizijskim ali računalniškim zaslonom. Hočemo lepo vreme, pa se nam ne ljubi na sprehod, kadar zunaj sije sonce. Hočemo spremembe v državi, na volitve pa ne hodimo in pravimo, da je politika...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh