Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Noetova barka

Karlo Smodiš
Za vas piše:
Karlo Smodiš
Objava: 02. 05. 2015 / 22:00
Čas branja: 3 minute
Nazadnje Posodobljeno: 30.04.2015 / 10:25

Noetova barka

Svetopisemska zgodba o vesoljnem potopu in očaku Noetu, ki mu Bog zaupa načrt in misijo rešitve človeštva, je sodobna zgodba ohranitve družine.

Svetopisemska zgodba o vesoljnem potopu in očaku Noetu, ki mu Bog zaupa načrt in misijo rešitve človeštva, je sodobna zgodba ohranitve družine. V sodobnih zahodnih družbah in družbah s totalitarnimi režimskimi ureditvami je najbolj na udaru ravno družina. To čutimo tudi v Sloveniji. Najsibo z jurišnim uveljavljanjem teorije spola, bojem za preživetje, emancipacijskimi teženji, ki hočejo žensko na področju družbenega in gospodarskega delovanja narediti enako moškemu, vse do oglaševalsko do potankosti izpeljanih akcij spreminjanja človeških želja in potreb.

Družina ostaja sveti gral ohranjanja in podarjanja življenja. Zato je v svojem bistvu ikona Boga. Je prostor ohranjanja in prenašanja vrednot. Je plodna domača rodovitna gruda, kjer se ljubezen in spoštovanje predajata novim rodovom. Kdo še počne kaj podobnega? Katera ustanova ima podobne cilje in namen? Če jo najdemo, ji bodo »aktivisti« sodobne porabniške družbe in ideologi novih in starih totalitarizmom prav tako naspro...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh