Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Koncert duhovnih pesmi v Vojniku

Objava: 16. 05. 2015 / 22:00
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 18.05.2015 / 12:02
Koncert duhovnih pesmi v Vojniku

Koncert duhovnih pesmi v Vojniku

V soboto, 11. aprila, je bil ob 19. uri v polni cerkvi sv. Jerneja koncert duhovnih pesmi, ki jih je uglasbil Ivan Šopar, nekdanji vojniški organist.


V soboto, 11. aprila, je bil ob 19. uri v polni cerkvi sv. Jerneja koncert duhovnih pesmi, ki jih je uglasbil Ivan Šopar, nekdanji vojniški organist. Koncert sta oblikovala cerkveni mešani zbor sv. Jerneja in mešani zbor Forte iz Vojnika pod vodstvom prof. Tomaža Marčiča. Kot pevski solist je nastopil Amadej Šopar, skladateljev pravnuk.

Dr. Slavko Šopar, sin pokojnega vojniškega organista in zborovodje Ivana Šoparja, je domači župniji in občini poleti 2014 ponudil vso svojo glasbeno zapuščino notnega gradiva. Na veliko veselje so ob pregledovanju obsežnega gradiva začele prihajati na plano zdaj ena, zdaj druga skladba s podpisom Ivan Šopar. Nabralo se je kar 25 pesmi in mašnih spevov. Na občini so se odločili izdati zbirko pesmi do sedaj edinega nam znanega domačega skladatelja. Z izdajo želimo postaviti spomenik ustvarjalnosti prizadevnega glasbenika z Vojnišk...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh