Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Novogoriške Rože v Franciji

Objava: 16. 05. 2015 / 22:00
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 18.05.2015 / 11:27
Novogoriške Rože v Franciji

Novogoriške Rože v Franciji

Predzadnji dan aprila so se z gostovanja v Franciji vrnile pevke ženskega pevskega zbora Rože Nova Gorica z zborovodkinjo Andrejo Rustja.


    Predzadnji dan aprila so se z gostovanja v Franciji vrnile pevke ženskega pevskega zbora Rože Nova Gorica z zborovodkinjo Andrejo Rustja. Cilj njihove poti je bil obisk zdomcev v Alzaciji in Loreni, kjer so v rudnikih premoga v letih pred drugo svetovno vojno in po njej našli delo številni Slovenci.

    Za prisrčen sprejem pevk v slovenskem rudarsko-pevskem društvu Jadran v Freyming-Merlebachu so se pevke oddolžile s prepevanjem na družabnem večeru in drugi dan še s koncertom, ki so ga izvedle v cerkvi sv. Mavricija, ki so ga po besedah predsednika društva Francija Pouha obiskali številni zdomci. Na obiskovalke je poseben vtis naredila maša v kapeli slovenske misije, v kateri so tamkajšnji župljani pod vodstvom župnika Jožeta Kamina sami zgradili prečudovit mozaik (na sliki). Poseben je zato, ker so vanj vgradili naravne materiale iz Slovenije. Pevke, ki bodo p...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh