Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Začimbe k piščancu

Mateja Reš
Za vas piše:
Mateja Reš
Objava: 16. 05. 2015 / 22:00
Čas branja: 3 minute
Nazadnje Posodobljeno: 14.05.2015 / 12:28
Začimbe k piščancu

Začimbe k piščancu

Za piščanca so primerna naslednja zelišča iz domačega vrta: prava krebuljica, drobnjak, melisa, majaron, meta, peteršilj, šetraj, pehtran, bazilika, rožmarinm ...


Za piščanca so primerna naslednja zelišča iz domačega vrta: prava krebuljica, drobnjak, sladki komarček, melisa, majaron, meta, peteršilj, šetraj, pehtran, bazilika, rožmarin, timijan (najbolje pisan citronski) in limonina trava. Pa seveda česen in čebula. Zdaj imamo na voljo tudi trajni listnati česen!

Če pa odpremo predale, uporabimo še gorčico v prahu, papriko v prahu, poper, sol, kumin (laško kumino), kajenski poper ali čili, koriander, list ali seme, ljubitelji azijske kuhinje pa piščancu dodajajo še klinčke, cimet, ingver, kardamom, začimbno mešanico kari. Pogoste so tudi marinade piščanca v jogurtu, ki meso zmehča in ga s kislino že malce obdela.

Kanček limoninega ali še bolje limetinega soka je pika na i vsake mesne jedi. Poskusite!

Zeliščna mešanica za piščančje meso

1 pol žličke soli
1 žlička suhe bazilike
1...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh