Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Kralji ulice v Dolenji Trebuši

Objava: 23. 05. 2015 / 22:00
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 26.05.2015 / 12:52
Kralji ulice v Dolenji Trebuši

Kralji ulice v Dolenji Trebuši

Nedelja, 10. maja 2015, je bila v Dolenji Trebuši zelo pestra. V goste je prišlo Društvo za pomoč in samopomoč brezdomcev Kralji ulice iz Ljubljane.


Nedelja, 10. maja 2015, je bila v Dolenji Trebuši zelo pestra. V goste je prišlo Društvo za pomoč in samopomoč brezdomcev Kralji ulice iz Ljubljane. Krajevna organizacija Rdečega križa (območno združenje Tolmin), ki je prireditev organizirala, je poskrbela za razgiban program, poln športnega, kulturnega in humanitarnega dogajanja ter otroških delavnic. Rdeča nit je bila tema brezdomstva v mestu in na vasi z namenom razbijanja predsodkov. Prireditev se je začela z mašo, ki sta jo darovala domači župnik Vasjan Kecojević in zaporniški duhovnik Robert Friškovec. Darovala sta jo za brezdomce in vse, ki živijo odrinjeni na družbeni rob. Sodelovali so tudi veroučenci, katerih ubrano otroško petje je napolnilo domačo cerkev sv. Jakoba.

Po kosilu so Kralji ulice predstavili svoj dokumentarni film o brezdomstvu z naslovom Življenje je lep šport. V prijateljskem nogometnem...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh