Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Shod in procesija

Objava: 13. 06. 2015 / 22:00
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 15.06.2015 / 10:33
Shod in procesija

Shod in procesija

Salezijanski zavod Marianum je ob prazniku Marije Pomočnice kristjanov 24. maja pripravil romarski shod in procesijo s kipom Marije Pomočnice.


Salezijanski zavod Marianum je v sodelovanju z župnijo ob prazniku Marije Pomočnice kristjanov v nedeljo, 24. maja, pripravil romarski shod in procesijo s kipom Marije Pomočnice. Lepa nedelja je privabila veliko romarjev iz vse škofije, med njimi hčere Marije Pomočnice iz Murske Sobote, člane združenja Marije Pomočnice, ki delujejo v Veržeju, Radencih, Mariboru in na Rakovniku. Člani si prizadevajo živeti po Marijinem zgledu.

Romarski shod se je začel v župnijski cerkvi sv. Mihaela z molitveno uro za duhovne poklice in s pritrkavanjem. Procesija s kipom Marije Pomočnice se je začela v cerkvi in nadaljevala po ulicah, koder so jo nosili gasilci. Shod se je po procesiji nadaljeval z mašo. Daroval jo je dr. Marjan Turnšek ob somaševanju drugih duhovnikov in spregovoril o pomembnosti Marije za slovenske vernike. Med mašo so člani združenja obnovili svoje obljube. M...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh