Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

GRAH – beljakovinska zelenjava

Mateja Reš
Za vas piše:
Mateja Reš
Objava: 20. 06. 2015 / 22:00
Čas branja: 3 minute
Nazadnje Posodobljeno: 22.06.2015 / 09:14
GRAH – beljakovinska zelenjava

GRAH – beljakovinska zelenjava

Pa smo spet v zelenjavnem vrtu. Pretekli dnevi so bili vroči, zato je grah hitro zorel in morda že dozorel.


Pa smo spet v zelenjavnem vrtu. Pretekli dnevi so bili vroči, zato je grah hitro zorel in morda že dozorel. Da bomo imeli z luščenjem še več veselja, spomnimo, da je grah lahko prebavljiva zelenjava z veliko beljakovin. Ima nizek glikemični indeks. To pomeni, da se ob prebavi graha raven krvnega sladkorja ne dvigne. Grah je po okusu sladek, po naravi nevtralen, to pomeni, da ne ogreva, niti pretirano ne hladi prebavil. Krepi prebavo, vranico, trebušno slinavko, želodec, pospešuje izločanje seča in vlaži črevesno sluznico. Poleg leče je grah najlaže prebavljiva stročnica. Vsebuje 6 % beljakovin, kar za zelenjavo ni zanemarljivo. Poleg tega je okusen in zelo uporaben. Edina slabost graha je, da je zrel ves naenkrat in ga moramo shranjevati.

Grah običajno shranimo v zamrzovalnik. Pred tem ga blanširamo 1 minuto, ohladimo z veliko ledeno mrzle vode, odcedimo, zaprem...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh