Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Maline in tajberi

Mateja Reš
Za vas piše:
Mateja Reš
Objava: 04. 07. 2015 / 22:00
Čas branja: 3 minute
Nazadnje Posodobljeno: 03.07.2015 / 13:50
Maline in tajberi

Maline in tajberi

Vam je ime tajberi znano? Pred več kot tremi desetletji je bil velik hit naših vrtov, potem pa se je izkazalo, da je precej občutljiv na pozebo.


Vam je ime tajberi znano? Pred več kot tremi desetletji je bil velik hit naših vrtov, potem pa se je izkazalo, da je precej občutljiv na pozebo. Rast ima podobno kot robida. Tudi plodovi so dolgi kot robide ali še daljši, a ožji, rahlo šilasti. Spominjajo na ozke plutovinaste zamaške. Tajberi je križanec med malino in robido. Po okusu je bolj malinov, a ne povsem, po mesu pa bolj robidov. Kakorkoli že, uporaben je tako kot vse jagodičje. Zelo dobro prenaša zamrzovanje, saj se ne sesede, ker ima polno sredico.

Pa maline? Kdo jih ne pozna. Radi imamo okus gozdnih, navdušujemo se nad rumenimi, pa črnimi (sorta Black Pearl), obstajajo tudi sorte, ki so temno vijolične.

Če nam rastejo v vrtu, imamo sedaj z njimi delo vsak drugi ali vsaj tretji dan.

Naberimo jih za zamrzovalnik (prav pridejo, ko kuham puding in mora biti hitro ohlajen, zato še zmrznj...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh