Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Obupujem nad izpitom!

Za vas piše:
s. MAJDA
Objava: 04. 07. 2015 / 22:00
Čas branja: 3 minute
Nazadnje Posodobljeno: 03.07.2015 / 12:44

Obupujem nad izpitom!

Pri enem izpitu stalno padam. Zdi se mi, da ne zmorem več, da je strah prevelik, da bi še enkrat poskusila. Je kot nekakšno prekletstvo.

    Pri enem izpitu stalno padam. Zdi se mi, da ne zmorem več, da je strah prevelik, da bi še enkrat poskusila. Je kot nekakšno prekletstvo. Naj študij opustim? Kje naj iščem rešitev?

    Urša

    Srečala sem že več študentov s podobno težavo. Ne vem, ali ti bom znala dati pravi odgovor, vendar bi se rada ustavila ob prvem delu, precej pa tudi ob stavku, v katerem praviš, da se ti situacija zdi kot prekletstvo.

    Študij in izpiti imajo dva namena. Prvi je, da se neko snov naučimo in jo znamo povzeti in izraziti. Drugi namen pa je, da se ob študiju naučimo, kako poglabljati in stopati v odnos z vsebino, reševati težavnost, konfliktnost, kako se izpostaviti. V tem smislu so tudi padci na izpitu velika šola. Ob njih se pokaže naša zmožnost za sprejemanje poraza in vstajanje po padcu. Boleče je biti poražen. A je poraz tudi del življenja. Veličina življenja ni v tem, da je brez poraza. Veličina življenja se skriva v odgovoru na poraz. Izpit, ki ga dela...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh