Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Zadnje jezero pod Triglavom

Andrej Praznik
Za vas piše:
Andrej Praznik
Objava: 04. 07. 2015 / 22:00
Čas branja: 5 minut
Nazadnje Posodobljeno: 06.07.2015 / 13:37

Zadnje jezero pod Triglavom

Dolina Triglavskih jezer spada med najlepše kotičke naših gora, zato je »promet« po njej v poletni turistični sezoni zelo gost.
Dolina Triglavskih jezer spada med najlepše kotičke naših gora, zato je »promet« po njej v poletni turistični sezoni zelo gost. Sprehod mimo vseh sedmih jezer je za enodnevni družinski izlet predolg. Z osnovnošolci, ki se med pravkar končanim šolskim letom niso preveč zasedeli ob knjigah in računalnikih, pa je mogoče brez večjih težav prehoditi pot do najbolj južno ležečega Črnega jezera.

Najkrajši dostop do Črnega jezera pelje čez skalnato Komarčo, vendar je zahteven, zato je za družinski izlet z otroki primernejša pot čez Komno.

Črtomir, Bogomila in elektrarna

S parkirišča pred Kočo pri Savici krenemo proti 78 metrov visokemu slapu Savica, ki dobiva vodo po skrivnih podzemnih poteh iz Doline Triglavskih jezer. France Prešeren je v Krstu pri Savici k njemu pripeljal Črtomira in Bogomilo, avstro-ogrski poveljniki v prvi svetovni vojni pa množico vojakov in domačinov. Pot na Komno in naprej proti Bogatinskemu sedlu je bila najpomembnejša...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh