Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Delo božje previdnosti in usmiljenja

Objava: 11. 07. 2015 / 22:00
Čas branja: 3 minute
Nazadnje Posodobljeno: 09.07.2015 / 10:59
Delo božje previdnosti in usmiljenja

Delo božje previdnosti in usmiljenja

Karmel Marije, Kraljice angelov v Mirni Peči je delo božje previdnosti in usmiljenja. Na temeljnem kamnu piše: »Salve Mater Misericordiae«.


Karmel Marije, Kraljice angelov v Mirni Peči je delo božje previdnosti in usmiljenja. Na temeljnem kamnu piše: »Salve Mater Misericordiae«. V molitev vpletamo najprej potrebe sv. Cerkve in duhovnikov, našo domovino in stiske vseh.

Samostan je 1. maja 1997 blagoslovil nadškof dr. Franc Rode. Bog je uresničil in povezal molitve in želje štirih oseb: 30 let molitve s. Agneze, ki si je želela karmel na Dolenjskem, da bi molile v zadoščenje za vse žrtve v Kočevskem rogu in za spravo v našem narodu.

Več let je bila s. Agneza v pisni povezavi z rojakinjo Angelo Makše, ki je želela svojo hišo darovati za samostan. 16. maja 1992 je gospa Angela umrla. V oporoki je zapustila hišo in njej pripadajoče zemljišče za karmelski samostan: za sestre, ki bodo tukaj živele. Ravno ta dan v karmelu obhajamo god sv. Simona Stocka, kateremu je božja Mati v 13. stoletju izroči...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh