Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Merilo razvitosti družbe

Za vas piše:
Tomaž Kavčič
Objava: 17. 01. 2015 / 23:00
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 15.01.2015 / 14:39

Merilo razvitosti družbe

Verjamem, da je bil vsak bralec spletnih novic ali gledalec poročil v četrtek zjutraj šokiran. Na debelo je povsod sijal naslov: Evtanazija v Kliničnem centru?


    Verjamem, da je bil vsak bralec spletnih novic ali gledalec poročil v četrtek zjutraj šokiran. Na debelo je povsod sijal naslov: Evtanazija v Kliničnem centru? Tudi sam sem bil zelo presenečen, da je do takšnega primera v Sloveniji prišlo. Je pa bilo žal pričakovati, da se nekoč ne bo mogoče izogniti takšnim primerom tudi pri nas.

    Ker je tema zanimiva, dogajanje presenetljivo in ker sem želel dobiti še kakšen podatek o dogodku, sem si ogledal najbolj gledano večerno informativno oddajo. V njej sta bila gosta dva predstavnika zdravnikov, ne morem pa reči, da sem o primeru izvedel kaj novega. Zbodlo me je nekaj drugega. Proti koncu pogovora so gostje prišli do sklepa, da se bo treba v Sloveniji več pogovarjati o smrti, evtanaziji in podobnih zadevah. S tem se sicer strinjam, sem pa popolnoma proti njihovemu sklepu na koncu oddaje: da še nismo zrela družba, v kateri bi lahko bila evtanazija legalen in splošno veljaven način za končanje življenja. To naj bi b...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh