Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Črne, okusne in sladke robide

Mateja Reš
Za vas piše:
Mateja Reš
Objava: 01. 08. 2015 / 22:00
Čas branja: 3 minute
Nazadnje Posodobljeno: 31.07.2015 / 13:06
Črne, okusne in sladke robide

Črne, okusne in sladke robide

Zdaj je čas os. In robid, ki jih ose obožujejo.


Zdaj je čas os. In robid, ki jih ose obožujejo. Prvi dan menjamo vabe za ose, drugi dan oberemo robide. Tako smo pri robidah vsak dan. Tisti, ki jih nimajo v vrtu, pa lahko gredo ponje v gozd. Zdaj še ne, pač pa bodo kmalu zrele in je prav, da pogosto obiščemo naša najdišča. Vrtne robide so odlična osnova za marmelade, mešane ali samostojne, sokove, žganja. Sušijo se slabše. Morda bi šlo bolje, če bi jih prerezali. Seveda pa jih lahko zmeljemo, pretlačimo in posušimo sadno usnje. Odlično se zamrzujejo in takšne lahko ostanejo 8 do 12 mesecev.

Robide tako kot maline tudi uvrščajo med super hrano. Kitajska tradicionalna medicina pravi, da hladijo, so sladkega in kislega okusa ter omilijo krvavitve in ohranjajo telesne tekočine. Vsebujejo veliko vode, 5 % sladkorjev, vlaknine, 1 % maščob, precej vitamina C in K, nekaj vitamina E in A ter folatov. Izmed mineralov vs...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh