Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Žegnanje s slovesno mašo v Jereki

Objava: 22. 08. 2015 / 22:00
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 24.08.2015 / 13:29

Žegnanje s slovesno mašo v Jereki

 Po cesti iz Bitenj v Bohinju skozi ozko skalnato sotesko, kjer so ob potoku Jerečica vertikale skal Babne gore, pridemo v Jereko.


Po cesti iz Bitenj v Bohinju skozi ozko skalnato sotesko, kjer se ob potoku Jerečica bohotijo vertikale skal Babne gore, pridemo v Jereko. Jereka je vas v zahodnem delu zgornje Bohinjske doline, ki jo krasi obnovljena cerkev sv. Marjete. Z lepim kipom svetnice v glavnem oltarju je ena najstarejših cerkva v Bohinju, podružnica župnije sv. Martina v Srednji vasi.

Vsako poletje je tam žegnanje s slovesno mašo in druženjem faranov iz naše doline. Letos, 26. julija, je bilo praznovanje še posebej slovesno. To nedeljo smo se poslovili od našega župnika Branka Potočnika, ki po treh letih odhaja v drugo župnijo. Ves čas, ko je bil med nami, se je posvečal vzgoji v globoki veri in zvestemu odnosu z Bogom. Z duhovno bogatimi nagovori nas je bodril in izročal božjemu varstvu. Redno je obiskoval starejše, bolne in onemogle po domovih in tudi v Domu sv. Martina v Srednji vasi.

V imenu faranov se je župniku zahvalil Jože Cvetek, ansam...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh