Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Plodovke

Mateja Reš
Za vas piše:
Mateja Reš
Objava: 29. 08. 2015 / 22:00
Čas branja: 3 minute
Nazadnje Posodobljeno: 28.08.2015 / 09:53
Plodovke

Plodovke

Zdaj pa je res napočil čas, ko vsak dan z vrta v kuhinjo prinesemo skledo ali celo košaro zelenjave.


Zdaj pa je res napočil čas, ko vsak dan z vrta v kuhinjo prinesemo skledo ali celo košaro zelenjave. Paradižnik, paprika, feferoni, čebula, bučke in buče, vse je dobro obrodilo. Vsega ne moremo pojesti sproti in vlagamo v slano, kislo, pa tudi sušimo.

SUŠENJE PLODOVK

Sušena zelenjava je zelo okusna, predvsem pa uporabna. Odlične so na trakove narezane sušene paprike, predvsem rdeče in oranžne. Sušimo tudi feferone.

Suhe bučke pripravimo tako, da jih narežemo na tanke rezine in začinimo s soljo in kako začimbo, čilijem, rožmarinom ali origanom. Izberemo manjše bučke, ki še nimajo razvitih semen. Posušene zapremo v kozarec, da se ne zmehčajo.

Posušimo lahko tudi kumare; izberemo manjše z manjšimi semeni.

Posušimo lahko tudi jajčevce in jesensko-zimske buče z rumenim mesom. Pred sušenjem jih blanširamo. Do pol centimet...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh