Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Pričevalci vabijo

Za vas piše:
M. P.
Objava: 29. 08. 2015 / 22:00
Čas branja: 5 minut
Nazadnje Posodobljeno: 28.08.2015 / 09:03

Pričevalci vabijo

Ko se je prvega julija lani ob torkih začela predvajati serija Pričevalci na Televiziji Slovenija, jo je sprva le malokdo opazil.

Ko se je prvega julija lani ob torkih malo pred polnočjo skoraj sramežljivo začela predvajati serija Pričevalci na Televiziji Slovenija, jo je sprva le malokdo opazil. Danes je to uveljavljena »blagovna znamka« naše javne televizije, ki je osvojila srca na tisoče gledalcev, in to kljub pozni uri predvajanja, ki se je kljub številnim kritikam in prošnjam obdržala. Morda nismo bili dovolj glasni. Za jesen napovedujejo, da bodo premiere oddaj zaradi številnih prošenj gledalcev vendarle ob bolj spodobni uri, kmalu po 23. uri.

Zgodba Pričevalcev je dokaj preprosta in hkrati posebna. Avtor in urednik oddaj je Jože Možina z odličnimi sodelavci. Možina, ki ima za seboj že več uspešnih dokumentarnih filmov, želi pozabi iztrgati spomine starejše generacije. Zlasti tistih, ki so veliko doživeli pa niso imeli priložnosti o tem govoriti: bodisi iz političnih bodisi iz drugih razlogov, zato smo bili za njihove dragocene spomine oropani, tudi gledalci. Tako so se pred kamerami zvrs...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh