Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

V spomin na Leopolda Cigoja

Za vas piše:
p b
Objava: 29. 08. 2015 / 22:00
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 28.08.2015 / 12:59

V spomin na Leopolda Cigoja

9. avgusta je bila v cerkvi sv. Kozma in Damijana v Malovšah spominska slovesnost ob 80. obletnici smrti Leopolda Cigoja.


V nedeljo, 9. avgusta, popoldne je bila v podružnični cerkvi sv. Kozma in Damijana v Malovšah spominska slovesnost ob 80. obletnici smrti zavednega Slovenca, vzgojitelja in duhovnika Leopolda Cigoja (1886–1935). Okrog osemdeset faranov, sorodnikov in gostov je v cerkvi prisluhnilo predavanjema o življenju in delu tega pomembnega vipavskega rojaka, se na pokopališču ob pokojnikovem grobu udeležilo kratke molitve, ob koncu pa zadržalo v prijateljskem srečanju na dvorišču imenitno obnovljene Maklave domačije.

Spominsko slovesnost je pripravil in vodil domačin p. Vid Lisjak. Udeležence je najprej pozdravil predsednik krajevne skupnosti Martin Šinigoj. Za njim je upokojeni škof Metod Pirih prebral predavanje Franca Barage, ki je izpostavil veliko Cigojevo vzgojno delo v Marijinih družbah pri Stomažu v Vipavski dolini in po vsej goriški nadškofiji pa tudi v goriškem malem semenišču Andreanumu. Drugo predavanje je pripravila Mariza Perat...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh