Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Pticam prijazne okrasne rastline

Za vas piše:
Ivan Esenko
Objava: 05. 09. 2015 / 22:00
Čas branja: 3 minute
Nazadnje Posodobljeno: 04.09.2015 / 12:11
Pticam prijazne okrasne rastline

Pticam prijazne okrasne rastline

Že vse poletje opazujem jato liščkov, ki se zadržujejo okoli naše hiše in se pasejo na semenih kozmej in mehkolistnega osata.


Cvetočim nasaditvam na vrtovih odmerjamo veliko prostora. Cvetje nas razveseljuje predvsem s svojo ljubkostjo in spontano barvitostjo, ki pa je lahko pri posameznih rastlinskih vrstah zelo kratkotrajna. Odcvetele rastline nadomestijo druge in tem sledijo zopet nove, ki jih bo šele v pozni jeseni zatrla prva zmrzal. Pri mnogih okrasnih rastlinah pa se potem, ko njihovo cvetje izgubi barve in si cvetni koški nadenejo neugledne rjave barve, prava zgodba šele prične.

Pomen okrasnih rastlin sega daleč čez vrtno ograjo. Cvetlice so paša za čebele, ki sploh ni tako zanemarljiva, kot bi človek sprva pomislil. V mestnih predelih, kjer prevladujejo vrtovi, parki in z drevjem nasajene ulice, čebele najdejo zanesljivo vzdrževalno pašo, ki omogoča njihovim družinam normalen razvoj. Še več: v mestnih čebelarstvih lahko celo točimo med. Vrtovi imajo pri tem pomembno vlogo, saj...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh