Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Obudili spoštljiv spomin na vojne žrtve

Objava: 12. 09. 2015 / 22:00
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 15.09.2015 / 12:21

Obudili spoštljiv spomin na vojne žrtve

Farani Stare Oselice so v nedeljo, 9. avgusta, obudili spoštljiv spomin na vse naše ljudi, za katere ne vemo, kje ležijo.


Ob 70. obletnici konca druge svetovne vojne in 20. obletnici postavitve farne plošče zamolčanim žrtvam medvojnega in povojnega nasilja smo farani Stare Oselice v nedeljo, 9. avgusta, obudili spoštljiv spomin na vse naše ljudi, za katere ne vemo, kje ležijo. Spominsko svečo in slovenski šopek sta k spomeniku položila Jelka in Milan.

Voditeljica spominske svečanosti Tina je ponovila besede slovenskega filozofa Milana Komarja, ki se je ob koncu druge svetovne vojne umaknil v Argentino. Podobne besede so na svoj način šepetali številni očetje, bratje, sorodniki, katerim ni bilo dano, da bi jih svojci in prijatelji pospremili k večnemu počitku, jim izrekli poslednjo zahvalo ali opravičilo in jim ob grobu zapeli pesem. Rožni venci po njihovih domovih se niso nikoli popolnoma ohladili od rok njih mater in žena, pa tudi mnogim, ki so šli v grenko smrt, je bila prav molitev rožnega venca zadnja uteha.

Mašo za pokojne je ob somašev...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh