Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Dve ponovitvi nove maše

Objava: 19. 09. 2015 / 22:00
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 18.09.2015 / 13:38

Dve ponovitvi nove maše

Nedelja, 12. julija, je bila v Moravčah še slovesna, saj sta Aljaž Kraševec in Blaž Dobravec obhajala ponovitev nove maše.


Nedelja, 12. julija, je bila v Moravčah še posebej slovesna, saj sta novomašnika Aljaž Kraševec in Blaž Dobravec obhajala ponovitev nove maše. Oba sta kot bogoslovca pri nas opravljala prakso in vsak se je na svoj način trudil prispevati čim večji delež k delovanju župnije. Maše se je udeležilo veliko faranov. Ob tej slovesnosti so bile navzoče tudi narodne noše. Po maši je bil na župnijskem vrtu piknik za vse, ki so bili še posebej povezani z novomašnikoma (skavti, mladinski verouk, pevci, člani pastoralnega sveta in drugi). Bil je zelo slovesen dan, ki nam bo ostal v lepem spominu.

Praznik Marjinega vnebovzetja za Moravčane ni le praznik, temveč tudi dan, ko se na Hribcah, pri cerkvi Žalostne Matere božje, zberemo Moravčani, ki živimo tu, in tisti, ki jih je pot zanesla v druge kraje. Tudi letos smo imeli slovesno mašo, daroval jo je Borut Košir, somaševala sta Kancijan Čižman in p. Paskal. V procesiji smo spremljali kip Marije...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh