Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Mladi sir za vsako kuhinjo

Mateja Reš
Za vas piše:
Mateja Reš
Objava: 19. 09. 2015 / 22:00
Čas branja: 3 minute
Nazadnje Posodobljeno: 18.09.2015 / 09:19
Mladi sir za vsako kuhinjo

Mladi sir za vsako kuhinjo

Ste se že kdaj lotili priprave mladega sira?


Ste se že kdaj lotili priprave mladega sira? Pred časom sem dobila recept za to domačo specialiteto, za katero ne potrebujemo pravega sirila, ampak le to, kar imamo doma: kis, citronsko kislino in sol. Recept mi je poslala navdušena mlada ženska. Dolgo je čakal nedotaknjen, preden sem se ga lotila in pri domačem kmetu kupila pet litrov mleka. Pobudo je dal sin. Pravzaprav je prvi sir naredil sam, dvanajstletni fant. Torej ne more biti težko!

Potrebujemo le še velik lonec, kuhališče, cedilo, prav pride gaza in seveda – dobra volja!

OSNOVNI RECEPT ZA MLADI SIR

5 l mleka, lahko tudi že pasteriziranega
3 žlice jabolčnega kisa
6–8 g citronske kisline
12–14 g soli

Mleko segrejemo na 90–95 °C in odstavimo od ognja. Med mešanjem vlijemo 3 žlice jabolčnega kisa in 6–8 g citronske kisline. Dodajamo postopoma in vmes mešamo,...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh