Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Srečanje starejših iz cerkljanskih župnij

Za vas piše:
B. Š.
Objava: 17. 10. 2015 / 22:00
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 19.10.2015 / 13:41

Srečanje starejših iz cerkljanskih župnij

Medžupnijska karitas Cerkno je v nedeljo, 4. oktobra, v cerkev povabila upokojence, bolne in ostarele iz cerkljanskih župnij.


Medžupnijska karitas Cerkno je v nedeljo, 4. oktobra, popoldne v cerkev sv. Ane v Cerknem povabila upokojence, bolne in ostarele iz vseh sedmih cerkljanskih župnij. Pri maši so ubrano sodelovali medžupnijski zbor in sodelavke Karitas. Župnik Zoran Zornik je nagovoril vse zbrane. Videl je lepe obraze ljudi, ki so jih zaznamovale preizkušnje, veselje do življenja in mir v njihovih dušah. Med mašo je bila priložnost za prejem zakramenta svete spovedi in bolniškega maziljenja.

Duhovno močni smo se po maši preselili v dvorano župnijskega doma, kjer je več kot sto ljudi v nabiti dvorani zbrano prisluhnilo Sonji Pungertnik, Slovenki leta 2014. Njen optimizem in klena beseda sta bili prava spodbuda za vse, ki v svojem življenju premagujemo različne ovire. Srečanje je ob pesmi in dobrotah, ki so jih pripravile sodelavke Karitas s celotnega Cerkljanskega, prijetno izzvenelo v zgodnji večer. Bog je blagoslovil srečanje, mi pa se bomo potrud...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh