Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Kosilo iz pekača

Mateja Reš
Za vas piše:
Mateja Reš
Objava: 24. 10. 2015 / 22:00
Čas branja: 3 minute
Nazadnje Posodobljeno: 23.10.2015 / 12:37
Kosilo iz pekača

Kosilo iz pekača

Spominjam se, kako je mama neko obdobje v mojem otroštvu kuhala za dan vnaprej.


Spominjam se, kako je mama neko obdobje v mojem otroštvu kuhala za dan vnaprej. Ne vem več, zakaj je bilo to potrebno, a mi ni bilo všeč. Hrana, pripravljena vnaprej, z izjemo nekaterih enolončnic, preprosto ni v moji domeni. Pred nekaj leti sem bila z družino na obisku v Angliji. Vsak dan smo jedli okusne obroke, pripravljene vnaprej in zamrznjene. Gostiteljica je jed večer prej iz zamrzovalnika prenesla v hladilnik, kjer se je odtalila in še zdaj ne morem verjeti, kako dobro se nam je godilo. Vsem nam se zgodi, da kak dan ne utegnemo kuhati. Saj se znajdemo s kakimi cmoki iz zamrzovalnika, a lahko smo veliko bolj domiselni. Tokrat ponujamo dva tovrstna recepta, ki nam utegneta koristiti že med prihajajočimi prazniki. Porcije so malo večje, za 6 do 8 oseb. Morda pa bi recept razdelili in imeli kosilo pripravljeno za dvakrat?

Torej, jed spečemo, ohladimo, zavij...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh