Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Molitveno srečanje za Trstenjaka

Za vas piše:
Franci Klemenčič
Objava: 24. 10. 2015 / 22:00
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 10.11.2015 / 14:44

Molitveno srečanje za Trstenjaka

Na predvečer 19. obletnice smrti duhovnika dr. Antona Trstenjaka je bilo po večerni maši ob njegovem grobu molitveno srečanje.


Na predvečer 19. obletnice smrti duhovnika, akademika, antropologa, psihologa, grafologa, strokovnjaka za barve in radgonskega častnega občana dr. Antona Trstenjaka, ki je umrl 29. septembra 1996 v Ljubljani in je pokopan na radgonskem pokopališču, je bilo po večerni maši ob njegovem grobu krajše molitveno srečanje. Molitev je vodil župnik Franc Hozjan ob pomoči novega kaplana Andreja Lažete in radgonskega rojaka, duhovnika na podiplomskem izobraževanju v Rimu, Davida Kranerja.

Udeleženci so isti večer nadaljevali podobno srečanje v kapelici na radgonskem pokopališču v spomin na tu pokopanega duhovnika Franca Puncerja ob njegovem rojstnem dnevu. V obdobju med letoma 1945 in 1989 je bil radgonski župnik in vrsto let tudi ljutomerski dekan. Rodil se je 3. oktobra 1916 v Spodnjih Gorčah pri Braslovčah v Savinjski dolini, umrl pa je 11. februarja 2008. Franc Puncer je bil tudi častni občan Gornje Radgone. V spomin obeh je bila v torek...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh