Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Oče župan

Objava: 24. 10. 2015 / 22:00
Čas branja: 5 minut
Nazadnje Posodobljeno: 26.10.2015 / 13:38

Oče župan

Župan je ravno vodil sejo mestnega sveta, ko ga je njegov tajnik prišel obvestit, da je pred mestno hišo skupina osnovnošolcev.

Župan je ravno vodil sejo mestnega sveta, ko ga je njegov tajnik prišel obvestit, da je pred mestno hišo skupina osnovnošolcev, ki bi nujno rada govorila z njim. Župan se je pustil prepričati, da je stvar nujna, saj se je začelo novo šolsko leto, za katerega se ne ve, kaj lahko prinese. Opravičil se je odbornikom in vodenje seje prepustil namestniku.

Sicer nejevoljen je potem s svetovalcem za šolstvo stopil v vežo mestne hiše, kjer ga je čakala skupina mladih, najbrž zadnjih letnikov osnovne šole. Rekel je: “Pozdravljeni, kaj bi želeli, mlade prijateljice in prijatelji?” Šolarji so se spogledali in odgovorili z molkom, ki pa ga je župan razumel: “No, kdo bo začel?” je vprašal, ”ste izbrali govornika ali govornico?” Med šolarji se jih je nekaj začelo prestopati, nekateri pa so se obrnili k fantu, ki ga je nato ogovorila neka punca. Fant se je vzravnal, a spregovoril, da ga je bilo komaj slišati: “Prišli smo z mestnih in bližnjih osnovnih šol,” je rekel, a nato umolknil. Župa...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh