Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Ana in Polde Lavrih poročena 60 let

Za vas piše:
Jože Potrpin
Objava: 31. 10. 2015 / 23:00
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 03.11.2015 / 12:14

Ana in Polde Lavrih poročena 60 let

Ana in Polde Lavrih iz Podroj se zavedata, da je vse v božjih rokah – življenje sâmo, dolgost življenja in čas njune zakonske poti.
Ana in Polde Lavrih iz Podroj (župnija Šmartno pri Litiji) se zavedata, da je vse v božjih rokah – življenje sâmo, dolgost življenja in čas njune zakonske poti.

Prvega oktobra je minilo 60 let od njune poroke. Dovolj velik praznik, da sta v soboto, 10. oktobra, zbrala svojo družino in sorodnike. Praznovanje so začeli z mašo, ki jo je ob somaševanju sina jezuita p. Benedikta daroval mariborski nadškof metropolit mons. Alojzij Cvikl, ki je z družino povezan še iz svojih študentskih let. In prav v tiste čase je segel v svojem spominu, ko je v pridigi opisal znanega rimskega predavatelja na Gregoriani. Ob odhodu v pokoj je še zadnjič v veliki predavalnici zbral množico, ki ga je željno prišla poslušat. Na tablo je napisal stavek: »Bog je ljubezen.« Niso se mogli načuditi temu na videz tako preprostemu »sklepu«. Toda profesor jih je prepričal, ko je razložil, da je sam prva leta o tem predaval naučeno, iz knjig. Leta in življenjska...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh