Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Hruške in kutine

Mateja Reš
Za vas piše:
Mateja Reš
Objava: 31. 10. 2015 / 23:00
Čas branja: 3 minute
Nazadnje Posodobljeno: 30.10.2015 / 12:54
Hruške in kutine

Hruške in kutine

V teh dneh radi spečemo kaj sladkega. Morda imamo na voljo še kaj kutin? Uporabimo jih v dišavnem pecivu.


V teh dneh radi spečemo kaj sladkega. Morda imamo na voljo še kaj kutin? Uporabimo jih v dišavnem pecivu. Morda pričakujemo obisk koga, ki ne sme uživati glutena? Potem nam bo prišel prav recept za pecivo brez moke. Preprosto, pa vendar okusno. Postreženo s stepeno oslajeno sladko smetano ali vaniljevim sladoledom za piko na i.

ČOKOLADNO PECIVO S HRUŠKAMI BREZ GLUTENA

100 g jedilne čokolade
100 g masla
1 žlička žganja
4 rumenjaki
100 g rjavega sladkorja
100 g mletih lešnikov
4 beljaki
4 hruške
sladkor v prahu za posip

Model za torto namastimo z maslom in dno prekrijemo s papirjem za peko. Premažemo z maslom in posujemo s kristalnim sladkorjem. Model nagnemo in zaokrožimo, da se sladkor razporedi še po obodu modela.

Pečico segrejemo na 180 °C. Čokolado nad paro stopimo skupaj z maslom. Vmešamo ž...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh