Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Zakaj imam takšna hrepenenja?

Objava: 31. 10. 2015 / 23:00
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 30.10.2015 / 10:20

Zakaj imam takšna hrepenenja?

Starejši prijatelj, ki ne hodi v cerkev, je dejal: »Najbolj mi gre pa na živce to, da imajo duhovniki priprave na zakon.«

    Po košarkarski tekmi smo se s fanti pogo­varja­li o odnosih z dekleti in starejši prijatelj, ki ne hodi v cerkev, je dejal: »Najbolj mi gre pa na živce to, da imajo duhovniki priprave na zakon. Kako mi bo on govoril, kako naj se obnašam do žene?! Cerkev naj govori o veri, o spolnosti pa naj bo tiho!« Oglasil sem se in zinil: »Ko Cerkev govori o spolnosti, govori o veri.« Namen je bil dosežen: vsi so me pogledali, kot da sem priletel z Marsa.

    Ampak stvar ne bi mogla biti bolj preprosta. Vera je trdno prepričanje v nekaj, česar ne vidimo. Če pa imamo neko trdno prepričanje, skladno s tem prepričanjem tudi ravnamo. Poleg tega pa nam sama spolnost govori o verskih resnicah. Bog se nam razodeva po njej. Prav s tem, da je Bog postal človek; še prej pa, da je Bog človeka ustvaril po svoji podobi; je v vedo o Bogu prišlo telo, ki nam govori o Njem samem. Odnosi pa nam govorijo o nebesih.

    Ker je debata med košarkarji postajala iskrenejša, je prišlo na dan tudi vpraša...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh