Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Endivija – ne samo za solato

Mateja Reš
Za vas piše:
Mateja Reš
Objava: 07. 11. 2015 / 23:00
Čas branja: 4 minute
Nazadnje Posodobljeno: 05.11.2015 / 14:42
Endivija – ne samo za solato

Endivija – ne samo za solato

Imate morda doma jedce, ki niso navdušeni nad grenko solato, kot sta endivija in radič?


Imate morda doma jedce, ki niso navdušeni nad grenko solato, kot sta endivija in radič? Iščete načine, kako svojim domačim vseeno prikupiti to zdravo in domačo zelenjavo? Za večino slovenskih vrtičkarjev je napočil čas, ko moramo solato za zimo nekako uskladiščiti. No, morda se zatakne pri izrazoslovju. Zame, Gorenjko, je solata tudi radič, nedavno pa sem ugotovila, da je za znanko iz okolice Ajdovščine radič pač radič, solata pa je le prava solata. Seveda, radič je za Primorce nekaj obveznega in tisto, kar ponekod sejejo kar pod drevje namesto trave. Res lepa je naša domovina, koliko dobrega se lahko naučimo in naužijemo, če nas želja recimo po sladkih kakijih popelje na primorski konec. In pa v Prekmurje po bučno olje, morda po orehe v Zasavje, ali v Bohinjski kot po sir?

No, pa smo našli sestavine za izboljšanje endivij. Malo fižola, morda jajce in vroč olupl...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh