Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Kruh - bogastvo hiše

Objava: 21. 11. 2015 / 23:00
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 24.11.2015 / 12:37

Kruh - bogastvo hiše

V petek, 6. novembra, je bila na Kapeli v telovadnici osnovne šole predstavitev kuharske knjige Kruh, pogače in sladice.


V petek, 6. novembra, je bila na Kapeli v telovadnici osnovne šole predstavitev že desete kuharske knjige z naslovom »Kruh, pogače in sladice« avtorice Marije Fras, upokojene učiteljice gospodinjstva, doma iz Paričjaka v bližini cerkve sv. Marije Magdalene na Kapeli. Moderator Jože Tkalec je dejal, da avtorica že več kot dvajset let raziskuje značilnosti kulinarike severovzhodne Slovenije. V knjigi so zapisane jedi Prlekov, Prekmurcev in Porabcev, ki so se ohranile do danes.

Avtorica je povedala, da je kruh nekoč pomenil »bogastvo hiše« in so ga zelo spoštovali. Za veliko noč so ga nesli blagoslovit v cerkev, in to se je ohranilo še do danes. Preden so načeli hlebec kruha, ga je gospodinja prekrižala z besedami »naj ga Bog blagoslovi«, revne družine pa so ga pekle le ob praznikih.

Radenski župan Janez Rihtarič se je avtorici zahvalil, da ohranja dediščino, Vincenc Brenholc iz Vinskega hrama Jeruzalem pa ji je zaželel, na...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh