Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

100. obletnica rojstva p. Pavla Berdena

Objava: 05. 12. 2015 / 23:00
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 08.12.2015 / 14:25

100. obletnica rojstva p. Pavla Berdena

7. novembra sta župnija in Kulturno društvo Kobilje pripravila akademijo v čast 100. obletnici rojstva p. Pavla Berdena.


V soboto, 7. novembra, sta domača župnija in Kulturno društvo Kobilje pripravila akademijo v počastitev 100. obletnice rojstva rojaka p. Pavla Berdena. Domačini so na p. Pavla ponosni, pred leti so mu v čast ob cerkvi postavili doprsni kip. Akademije so se poleg župana Roberta Ščapa udeležili župnik Lojze Ratnik, p. Vinko Škafar, p. Franc Zupančič in rojak duhovnik Janez Ferencek.

P. Pavel Berden (roj. leta 1915) je duhovniško posvečenje prejel leta 1947 v Zagrebu in je kot jezuit pridigal po številnih župnijah in duhovnih vajah. Nekaj let je bil provincial slovenskih jezuitov. Zadnja leta je deloval pri jezuitih v Mariboru (župnija sv. Magdalena), kjer je bil priljubljen spovednik. Komunistična oblast ga je dvakrat zaprla. Umrl je 21. decembra 1981. Na akademiji je p. Franc Zupanič predstavil življenje in delo in osebna srečanja s p. Pavlom Berdenom. Program so obogatili otroški in mladinski zbor, moški zbor župnije Kobilje, zap...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh