Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Sladke jedi

Mateja Reš
Za vas piše:
Mateja Reš
Objava: 19. 12. 2015 / 23:00
Čas branja: 3 minute
Nazadnje Posodobljeno: 18.12.2015 / 13:54
Sladke jedi

Sladke jedi

Varčna kuharica (glej str. 8) nas je prijetno presenetila s preprostimi sladkimi jedmi. Opazno je, da so pri sladkorju varčevali.


Varčna kuharica (glej str. 8) nas je prijetno presenetila s preprostimi sladkimi jedmi. Opazno je, da so pri sladkorju varčevali. Verjetno je bil drag, ali pa ga je bilo težko kupiti. Pravzaprav sladkor tudi pokrije in omeji obilo različnih okusov, ki se prepletajo v jedi.

Iz koruzne moke smo pripravili odličen pečen puding. Okusna marmelada katerekoli vrste s kančkom smetane ali vaniljevega sladoleda bo pika na i. Če smo bolj sladkosnedni, bomo dodali malo več sladkorja, ni pa potrebno. Puding smo spekli v posodicah, kar svetujemo tudi vam.

Skrajno preprosto, a odlično osvežilno sladko dobroto bomo dobili iz pomaranč, namočenih v vino. Uporabili smo rdeče vino, saj nam je bil okus boljši, pa še krhlji, ko jih nekaj časa namakamo, se v vinu lepo pobarvajo. Pomaranče najprej olupimo, nato pa z ostrim nožkom odrežemo še bele ovojnice. Pomarančo filetiramo...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh