Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Nov začetek – dar Ljubezni

Objava: 07. 02. 2015 / 23:00
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 06.02.2015 / 12:23

Nov začetek – dar Ljubezni

Človek se potem, ko se odvrne od stranpoti v spolnosti, tega, da je tudi njegovo telo dar, velikokrat zave šele takrat, ko ga nekdo znova brezpogojno sprejme kot dar.

    Človek se potem, ko se odvrne od stranpoti v spolnosti, tega, da je tudi njegovo telo dar, velikokrat zave šele takrat, ko ga nekdo znova brezpogojno sprejme kot dar. Izkušnja ljubljenosti počasi celi rane in v človeku odpira nova obzorja. Ker telo pomni, grenak priokus preteklosti vendarle lahko vztraja kot ovira, ki nam jemlje moč in pogum za nov začetek. Toda vesela novica teologije telesa je tudi ta, da nam Bog ne glede na našo preteklost zaupa in računa na nas! Ko torej v Svetem pismu beremo spodbudo apostola Pavla: Zajemajte moč v Gospodu! (Ef 6, 10), naj to velja tudi na področju telesnosti, ko Gospoda prosimo za čistost naših misli, besed in dejanj.

    Želim vam, da bi se ob padcih, ki človeka ranijo, vsak izmed vas srečal s pogledom, kakršnega je bila v svetopisemski zgodbi deležna žena, ki je prešuštvovala. Lahko si predstavljamo, da je, četudi ljudje ne bi nikoli s prstom pokazali nanjo in jo želeli kamnati, v sebi vedela, kaj pomeni hrepeneti po resni...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh