Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Pust krivih ust

Mateja Reš
Za vas piše:
Mateja Reš
Objava: 14. 02. 2015 / 23:00
Čas branja: 3 minute
Nazadnje Posodobljeno: 13.02.2015 / 14:26
Pust krivih ust

Pust krivih ust

Spet smo pri prazniku, ko se nam že ob misli nanj pocedijo sline. Krofi so za pusta res tisti pravi.


Spet smo pri prazniku, ko se nam že ob misli nanj pocedijo sline. Krofi so za pusta res tisti pravi.

V zadnjih letih pogosto naletimo na manj znana žita, kot sta pira in kamut. In prav slednje je posebej dragoceno, tudi dobesedno, saj za kilogram ekološke moke odštejemo več kot pet evrov. Vse več ljudi ne prenaša pšenice, kamut pa dobro. Zato je prav, da to žito preizkusimo v čim več receptih. Posebej je zanimivo zato, ker nima temne ovojnice, pač pa zlato. Izdelki iz tega žita niso temni, ampak zlate barve. Tudi najbolj zahtevni tako sploh ne vedo, da smo jim postregli s polnovrednim živilom.

Osnovni recept za krofe je sicer iz rok mojstrice izdelave krofov Minke iz Podbrezij. Za praznične dni, ne le za pust, pa je recept za krhke flancate prispevala gospa Rezka iz Mošenj pri Brezjah.

KRHKI FLANCATI

210 g bele moke
ščep...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh