Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Zapostavljene kaše

Mateja Reš
Za vas piše:
Mateja Reš
Objava: 28. 02. 2015 / 23:00
Čas branja: 4 minute
Nazadnje Posodobljeno: 26.02.2015 / 09:47
Zapostavljene kaše

Zapostavljene kaše

V naših receptih kaše niso ravno zapostavljene, a v splošni prehrani se to rado zgodi.


V naših receptih kaše niso ravno zapostavljene, a v splošni prehrani se to rado zgodi. Če smo vajeni kaše jesti za večerjo, to še gre. Če se odrečemo le tej, jih v našem jedilniku skoraj ni. Pa jih lahko kuhamo enako kot riž, le sprejeti jih moramo. Saj vemo, navada je železna srajca in če smo vse življenje kaše jedli le kuhane na mleku ali s suhimi slivami ali zabeljene z ocvirki, kako naj jih zdaj sprejmemo v družbo zelenjave ali sadja?

Res z izrazom kaša pojmujemo le proseno in ajdovo kašo, v isti žakelj pa sem stresla še ješprenj in ovseni rižek ali oluščen oves. Pri vseh gre za oluščena semena, ječmen še obrusijo, podobno kot riž. Začnimo pri ješprenu. Vsebuje veliko magnezija, bakra, selena, vlaknin, imenovanih betaglukani, ki pomagajo nižati previsoko raven holesterola v krvi. Zaradi vlaknin smo tudi dolgo siti. Ječmen deluje hladilno, zato je bolj primer...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh