Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Maša za žive in pokojne čebelarje

Za vas piše:
Ludvik Kramberger
Objava: 02. 01. 2016 / 23:00
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 05.01.2016 / 13:48

Maša za žive in pokojne čebelarje

V apaški dolini ima čebelarstvo dolgoletno tradicijo. Z ustanovitvijo občine so se organizirali v Čebelarsko društvo Apače.


V apaški dolini ima čebelarstvo dolgoletno tradicijo. Kar nekaj časa na tem območju čebelarji niso bili organizirani. Z ustanovitvijo občine pa so se organizirali v Čebelarsko društvo Apače. To je tudi obudilo stari običaj praznovanja sv. Ambroža, zavetnika čebelarjev.

V nedeljo, 13. decembra, je mašo ob somaševanju upokojenega župnika iz župnije Negova Jožeta Horvata za žive in pokojne čebelarje daroval domači župnik Janez Ferencek. Spregovorila sta o pomembnosti čebele in čebelarjev, ki skrbijo, da čebela ne bi izumrla. Duhovnikoma se je zahvalil predsednik društva Anton Tropenauer, ki je izrazil zadovoljstvo, da se je zopet obudil stari običaj, s katerim so se čebelarji Bogu zahvaljevali za zdravje čebel in dobre medene letine. Po »Ambroževi« maši so čebelarji za vse obiskovalce pripravili pogostitev s sladkimi medenjaki in drugimi dobrotami, ki so jih pripravile čebelarke.

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh