Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Velikonočne dobrote

Mateja Reš
Za vas piše:
Mateja Reš
Objava: 19. 03. 2016 / 23:00
Čas branja: 3 minute
Nazadnje Posodobljeno: 22.03.2016 / 12:58
Velikonočne dobrote

Velikonočne dobrote

Na velikonočni ponedeljek lahko postrežemo velikonočno torto s Sicilije.


Na velikonočni ponedeljek lahko postrežemo velikonočno torto s Sicilije. Šunko pripravljamo gospodinje vsaka na svoj način, za spremembo lahko v medenem objemu.

Kako bomo letos barvali jajca? Z rdečo ali rjavo čebulo? Ali pa s teranom, kurkumo, morda sokom aronije? Za zanimiv mrežasti vzorec jajca zavijemo v mrežico od pomaranč ali limon. Če želimo že obarvana jajca okrasiti, po njih rišemo z zobotrebcem, pomočenim v kis ali limonin sok.

SICILIJANSKA VELIKONOČNA TORTA

Testo:

300 g bele moke
50 g mletega sladkorja
150 g hladnega masla, v koščkih
1 rumenjak
4 žlice ledeno hladne vode ali več


Nadev:

pol l vode
ščep soli
1 skodelica riža za rižote (220 g)
50 g rozin
3 dl mleka
1 1/2 žlice pomarančne lupine
1 žlica belega sladkorja
3 rumenjaki
1...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh