Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Kako porabiti velikonočne jedi

Mateja Reš
Za vas piše:
Mateja Reš
Objava: 02. 04. 2016 / 22:00
Čas branja: 4 minute
Nazadnje Posodobljeno: 31.03.2016 / 12:47
Kako porabiti velikonočne jedi

Kako porabiti velikonočne jedi

Redko oziroma nikoli se ne zgodi, da bi vse velikonočne jedi pojedli že med prazniki.


Redko oziroma nikoli se ne zgodi, da bi vse velikonočne jedi pojedli že med prazniki. Zato vsako leto skušamo namigniti, kako bi porabili vse dobrote. Pri nas doma se zberemo k velikonočnemu zajtrku v velikem številu in letos smo imeli na izbiro 6 potic, 3 vrste hrena, veliko mesnin in ogromno pirhov. Seveda smo jih tudi izmenjali in zdaj imamo vsi vse, pa še prijetne misli za povrh!

Pirhe seveda do porabe shranimo v hladilniku, kar ni ravno praktično, saj so tam nekako pozabljeni, sredi mize pa so nam na očeh. Če smo barvali sveža jajca, se pirhi težko lupijo. Pomagajmo si z žlico, ki jo potisnemo med lupino in beljak. Jajce v roki zavrtimo in delo je opravljeno. Pomaga tudi, da jajce skuhamo v slani vodi. Večino pirhov bomo pojedli v solati ali na kruhu, lahko pa jih posujemo po rižoti, kremnih juhah ali kuhani zelenjavi.

Že smo pri hrenu. Izkopali a...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh