Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Obnovila zakonske zaobljube

Objava: 16. 04. 2016 / 22:00
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 18.04.2016 / 12:15

Obnovila zakonske zaobljube

Pisalo se je leto 1966, ko sta se cerkvi Gospodovega vnebohoda v Bogojini poročila Vincenc in Marija Trajbarič iz Filovcev.
Pisalo se je leto 1966, ko sta se v domači župnijski cerkvi Gospodovega vnebohoda v Bogojini poročila Vincenc in Marija Trajbarič iz Filovcev. V soboto, 13. februarja, sta v isti cerkvi obnovila zakonsko zvestobo. Mašo ob zlati poroki je daroval domači župnik Stanislav Zver, ki jima je podaril rožni venec in Marijino podobo. Bogoslužje sta obogatila mladinski pevski zbor in zbor Talita župnije Bogojina.

Vincenc se je rodil leta 1939 v Filovcih in je vse življenje delal doma na kmetiji, se ukvarjal z živinorejo, poljedelstvom in vinogradništvom. V zimskem času je za domače potrebe pletel košare iz šibja in slame. Po svojih močeh je pred leti veliko hodil pomagat ob raznih delih v župniji. Marija se je rodila leta 1941 in je bila ob delu na kmetiji zaposlena v Termah 3000 Moravske Toplice kot sobarica. V mladosti je bila tudi v gasilskih vrstah v gasilskem društvu Filovci. V zakonu sta se jima rodila sin in hčerka. Ko sta bila š...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh