Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Statistika

Metka Klevišar
Za vas piše:
Metka Klevišar
Objava: 07. 05. 2016 / 22:00
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 04.05.2016 / 13:15

Statistika

Življenje, ki ga ne moremo ujeti v številke in razlagati s statistiko, je zame lepše in bolj vznemirljivo, polno skrivnosti.

Študentje, ki imajo v svojem učnem programu statistiko, pravijo, da je zapletena in da je izpit iz nje težak. Sama se z njo nikoli nisem ukvarjala in priznam, da gledam na statistične podatke s kančkom dvoma. Prav gotovo jih je treba jemati resno in priznati, da marsikaj povedo. Res pa je tudi, da se življenja ne da zajeti v statistiko. Teče čisto drugače, zunaj vseh pravil.

Pred kratkim sem srečala znanca, ki bi moral biti po vseh statističnih podatkih že mrtev. Živi z boleznijo, ki poteka po statističnih podatkih zelo slabo. Pri tem človeku je to čisto drugače. Vedno boljši je in tudi zelo dobre volje je. Po svoji naravi je bil vedno veder človek in nikoli ni kompliciral, tudi ko se je kdaj srečal s skoraj nerešljivimi problemi. Takšen je tudi v svoji bolezni. Po nobeni posebni terapiji ni segel. Zdravili so ga tako, kot zdravijo vse bolnike s takšno boleznijo. Kaj se ob bolezni dogaja v njem v najglobljih kotičkih njegovega srca, ostaja zame seveda velika skrivnost. O te...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh