Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Natalia Sanmartin Fenollera spregovorila o gospodični Prim

Za vas piše:
Katja Cingerle
Objava: 28. 05. 2016 / 22:00
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 24.05.2016 / 13:24

Natalia Sanmartin Fenollera spregovorila o gospodični Prim

Galerijo Družina je v sredo, 18. maja, obiskala avtorica romana Prebujenje gospodične Prim, Natalia Sanmartin Fenollera.

Galerijo Družina je v sredo, 18. maja, obiskala avtorica romana Prebujenje gospodične Prim, Natalia Sanmartin Fenollera. Pojasnila je, kakšen je kraj Sv. Irenej pri Arnoisu, v katerem se roman dogaja, in od kod je črpala navdih zanj. Pogovor je vodila Blažka Müller Pograjc.

Kraj v romanu Prebujenje gospodične Prim je idilična vasica z urejenimi vrtovi in dobrimi, ustrežljivimi vljudnimi sosedi. Življenje v vasi je mirno, počasno, ljudje si vzamejo čas za druge, torej pravo nasprotje naglici in razpršeni pozornosti, tekmovalnosti in neljubečih odnosov, kar živimo v sodobnosti. Prav temu so prebivalci Sv. Ireneja ubežali. Zapustili so svoje bleščeče kariere in zaživeli na novo, drugačno življenje.

Uporništvo ni le gledati naprej, temveč tudi gledati nazaj, k tistemu, kar smo izgubili, trdi pisateljica. Razmišljati moramo o tem, kaj ne deluje v današnjem svetu, zakaj drvimo, nimamo več časa za družino, branje, uživanje v tišini. To bi morali obnoviti, saj Natal...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh