Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

70 let lovske družine Dobrepolje

Objava: 18. 06. 2016 / 22:00
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 20.06.2016 / 14:12

70 let lovske družine Dobrepolje

V soboto, 28. maja, smo v župnijski cerkvi v Dobrepolju obhajali »Hubertovo« mašo ob 70. obletnici lovske družine Dobrepolje.


V soboto, 28. maja, smo v župnijski cerkvi v Dobrepolju obhajali »Hubertovo« mašo ob sedemdeseti obletnici obstoja lovske družine Dobrepolje. Sv. Hubert je zavetnik lovcev. Bil je strasten lovec, nato pa se je po tem, ko je med jelenovimi rogovi videl križ in zaslišal glas »Hubert, če se ne spreobrneš h Gospodu, boš padel v pekel,« spreobrnil, postal dober škof in na živa bitja gledal kot na božjo podobo ter za njih skrbel. Ta temeljna drža do živali in narave je prešla v osnovna načela lovstva.

Pri maši so se lovci priporočili in zahvalili sv. Hubertu za dosedanje delovanje in obstoj Lovske družine Dobrepolje. Maša je bila lovsko obarvana – z veliko zelenja in lovsko dekoracijo, lovskimi prapori in rogisti iz lovske družine Novo mesto. Seveda pa jo je posebno naredila navzočnost nas in lovcev z željo, da se Bogu za dar narave zahvalimo in mu obljubimo, da bomo z njo odgovorno ravnali.

Kristina Grandovec

Preberi tudi

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh