Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

O beljaku in češnjah

Mateja Reš
Za vas piše:
Mateja Reš
Objava: 18. 06. 2016 / 22:00
Čas branja: 4 minute
Nazadnje Posodobljeno: 16.06.2016 / 13:42
O beljaku in češnjah

O beljaku in češnjah

Sestra mi je dala v pokušino beljakov čips in navdušil me je.


Ali se vam kdaj zgodi, da pripravite krhke flancate ali pecivo, ki zahteva le rumenjake? Sestra mi je dala v pokušino beljakov čips in navdušil me je. Ne vem, če je dovoljeno, a preimenovala sem ga v beljakove hrustavčke. Vedno želim, da bi bile tudi sladke jedi vsaj do neke mere koristne, zato sem si v sicer že poznanem receptu zamislila nekaj sprememb. Ker sem navdušena in je dela malo, je prav, da tudi vi poskusite.

Navadno belo moko sem zamenjala s polnozrnato moko enozrnice. To je stara sorta pšenice, ki obrodi še manj od pire, pa tudi seme je drobnejše. Vendar pa je sveže mleta moka nadvse rahla, žito je mehko, mlinček kar prede, ko se zrnje melje. Moka je zlate barve, zato je odlična izbira za vse, ki jih temna barva pirine ali pšenične polnozrnate moke moti. Tudi rahlo sladkastega in oreškastega okusa je. Edina pomanjkljivost je precej zasoljena cena. P...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh