Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Vaško žegnanje v Pristavi

Objava: 31. 07. 2016 / 22:00
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 02.08.2016 / 10:45

Vaško žegnanje v Pristavi

Posebej prazničen vsakoletni dogodek za domačine in nostalgičen spomin na domačo vas za vse tiste, ki se radi vračajo v domače gnezdo, je prav gotovo že tradicionalno vaško žegnanje v Pristavi.


Posebej prazničen vsakoletni dogodek za domačine in nostalgičen spomin na domačo vas za vse tiste, ki se radi vračajo v domače gnezdo, je prav gotovo že tradicionalno vaško žegnanje v Pristavi. Že vrsto let ga obhajamo na slovesni praznik slovanskih apostolov sv. bratov Cirila in Metoda. To je vsako prvo nedeljo v juliju. Mašo je letos za vse žive in pokojne vaščane daroval župnik iz Križevcev pri Ljutomeru Štefan Vinkovič, ki je v pridigi spregovoril o tem, da kljub vsem gmotnim dobrinam edino vera daje smisel bivanju na zemlji. Mašo so spremljali tudi cerkveni pevci iz Ljutomera. Uvod, berilo in prošnje so pripravili vaščani in otroci, zato je bila maša posebno doživetje.

Po maši so bili vsi udeleženci vaškega žegnanja deležni pogostitve. Tako se v vasi iz leta v leto ohranja navada prijetnega druženja. Naj tako tudi ostane, saj nam je druženje na dan vaškega žegnanja kot vsakoletna hrana za dušo, brez katere leto ne sme miniti....

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh