Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Veliki pok šele pride

Objava: 31. 07. 2016 / 22:00
Čas branja: 3 minute
Nazadnje Posodobljeno: 02.08.2016 / 10:39

Veliki pok šele pride

Pred kratkim sem bral analizo, ki ugotavlja, da je večina prebivalcev razvitega sveta nezadovoljna s trenutnimi razmerami, v katerih živimo.


Pred kratkim sem bral analizo, ki ugotavlja, da je večina prebivalcev razvitega sveta nezadovoljna s trenutnimi razmerami, v katerih živimo. Ocenjujejo, da se je včasih živelo lepše in bolje. Vas to kakorkoli spominja na splošno mnenje v Sloveniji? Dejansko to stanje nima nobene povezave z »dobrimi starimi časi«, a ljudje čutimo, da je danes nekaj močno narobe.

Vedno pogosteje je slišati mnenja analitikov, da je svetovni finančni sistem prišel do točke tako močno pregretega motorja, da se ga ne da več ohladiti in da je eksplozija zato neizogibna. Konec koncev nas tudi zgodovina uči, da še nikoli v podobnih situacijah ni bilo drugega izhoda. Svet oz. predvsem razvite države so do danes ustvarile dolg, kot ga svet še ni videl in je previsok, da bi ga lahko kadar koli odplačali. Samo Italija je zadolžena za 130 % svojega BDP-ja. To je tako, kot če bi zaslužili 1.000 evrov, dolga pa bi imeli 1.300 evrov. Kako hitro bi razglasili osebni stečaj...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh