Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Stročji fižol

Mateja Reš
Za vas piše:
Mateja Reš
Objava: 06. 08. 2016 / 22:00
Čas branja: 3 minute
Nazadnje Posodobljeno: 05.08.2016 / 10:45
Stročji fižol

Stročji fižol

V vrtu imam tudi nekaj visokega fižola.


V vrtu imam tudi nekaj visokega fižola. Sploh ne bi bila pozorna, če ne bi soseda že pred tednom dni omenila, da je že obirala fižol preklar. Kako presenečena sem bila nad obilico lepo rumenih, širokih in dolgih strokov. Upam, da ste tudi sami zadovoljni s pridelkom. Letos se zdi, da bodo vse plodovke dobro obrodile.

V literaturi berem, da je stročji fižol za organizem pravo krepčilo. Vsebuje veliko koristnih mineralov, vitaminov, antioksidantov, vlaknin. Vsebuje celo maščobne kisline omega 3, res da ne veliko, a je nizkokaloričen in ga lahko pojemo veliko. Vsaka znanstvena raziskava prinese nova spoznanja. Na primer, da vsebuje manj znan mineral silikon, ki je nujen za gradnjo vezi in vezivnega tkiva. Mi, ki vrtnarimo, pa vemo, da stročji fižol zlahka pridelamo in tudi uskladiščimo za kasnejši čas. Moramo pa upoštevati, da se blanširan fižol v zamrzovalniku do...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh