Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Sladoled brez jajc, mleka in sladkorja

Mateja Reš
Za vas piše:
Mateja Reš
Objava: 13. 08. 2016 / 22:00
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 12.08.2016 / 12:05
Sladoled brez jajc, mleka in sladkorja

Sladoled brez jajc, mleka in sladkorja

Tokrat bomo pripravljali sladoled iz zdravih sestavin.


Tokrat bomo pripravljali sladoled iz zdravih sestavin. Pri tem ne trdimo, da mleko in jajca niso zdravi, a prav je, da vemo, da obstajajo nadomestki za ta živila.

Vaniljev sladoled lahko hitro spremenimo v nekaj več. Dodamo lističe sveže bazilike ali mete, koščke breskev, malin, jagod, robid, piškotov, presnega kakava, kokosa, orehov, lešnikov, nesoljene pistacije. Če želimo, pripravimo sladoled v sendviču med dvema piškotoma ali ga namažemo na dobro ohlajeno testo za rulado ter postavimo za par ur v zamrzovalnik, da utrdi.

Za svežino ali manj kalorij pa pripravimo sladoled iz samega sadja. Zamrznemo res okusne, sladke, dobro zrele breskve. Enako lahko uporabimo tudi slive, češplje in na koncu sezone kaki. Zamrznemo cele plodove ali že narezane. Pravzaprav lahko uporabimo vse zamrznjeno sadje, le sladiti ga bo treba, za prej navedene pa ne potrebujemo...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh