Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Sušimo sadje in zelenjavo

Mateja Reš
Za vas piše:
Mateja Reš
Objava: 10. 09. 2016 / 22:00
Čas branja: 4 minute
Nazadnje Posodobljeno: 08.09.2016 / 12:22
Sušimo sadje in zelenjavo

Sušimo sadje in zelenjavo

Vam v zadnjem času večeri minevajo ob rezanju krhljev jabolk, hrušk ali breskev?


Vam v zadnjem času večeri minevajo ob rezanju krhljev jabolk, hrušk ali breskev? Letos je jabolk in hrušk res obilo. Take letine si ob pomladanskem snegu nismo upali pričakovati. Zdaj pa je čas za ogrevanje. Seveda le pečice ali sušilnika, na kaminu bomo tudi še sušili, a kak mesec nam bo še pomagala električna energija. In predvsem – dobra volja! Nagrada pride kmalu. Že ko se sadje suši, po hiši lepo diši!

Sušenje sadja

V tem času sušimo jabolka, manj zrele hruške, naši, slive, češplje, aronijo, fige, črni bezeg, morda tudi breskve, kmalu pa bomo sušili tudi šipek in kutine. Slednje bomo sušili dušene, slajene in odišavljene v obliki sira ali tanjšega »usnja«. Če naletimo na znižano ceno dobro zrelih banan, jih olupljene in narezane na pol centimetra debele kolobarje posušimo v 12 urah. Izredno okusne so in povsem nekaj drugega kot suhe banane...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh